Registracija traktora kombajna i prikljucnih masina

Sto je bilo poskupelo osiguranje od 1. Avgusta pa posle vratili cene na staro

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Mumu im njinu a kad uzimali pare nije trebalo nista

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Za dunav osiguranje sam izvukao povracaj za dva auta. Pojavio se u posti sa licnom kartom i za 2min dobio. Bez zahteva i papirologije
 
Da li neko od kolega zna, menjam gumu na traktoru i naravno nema istog proizvodjaca, moze li proci tehnicki ista dimenzija ali razlicit proizvodjac?
 
Kazu mi na jednom tehnickom pregledu da mora biti ista sara,😀, pa valjda nema razlika u ripnama.
 
Evo jedan info, može biti od koristi. Imam fergu 86 godište bez kabine i zadnjih desetak godina ga nisam registrovao zbog famoznog problema sa zašt. ramom, kojeg nemam, a bili su skupi pa još atesti za ram pa atest posle ugradnje... Izađe neki poziv Agencije za bezb. saobraćaja da se prijavi ko hoće , spremi dokumentaciju i pošalje, pa ako prođe, dobije zašt, ram sa sve atestom, kao i plaćeno atesiranje posle same ugradnje... Spremim ja to sve i pošaljem. Posle tri nedelje dobijem poziv da uplatim neku taksu od 900 dinara i potpišem neke izjave.. Sad čekam da vidim kako će se stvari dalje razvijati. Svojevremeno gledao neki oglas za ram sa kačketom i to još na preklop iz Mladenovca ali bilo dosta skupo, pa još atesti..
Sledeća informacija kad dobijem ram::traktor1::
 
Od dokumentacije treba:

1. Potvrda lokalne samouprave da nema dospelih ne izm.obaveza za porez-original
2. Kopija saobraćajne dozvole-overena kod notara
3. Slika traktora - prednja strana, da se vidi traktor sa sve tablicom.
4. Popunjen obrazac i potpisan na dve-tri strane, nalazi se na sajtu Agencije.

Ovo spakovao u kovertu i poslao na adresu Agencije u BG. Posle tri nedelje me zvali na mobilni da traže neki mail da mi pošalju šta još da dopunim od dokumentacije. Tu je bio iznos za taksu i opet neke dve izjave da potpišem. To uradio i opet poslao poštom uz obavezno navođenje broja predmeta pod kojim je moj zahtev zaveden, a to sam dobio na tom dopisu što mi je poslat preko mail-a.

5. Uplaćena taksa po dva osnova, ukupno 900 dinara, može u jednom iznosu, ali ovo sam naknadno uplatio i poslao u koverti.

Nadam se da sam sve korake potanko i jezgrovito objasnio. Ako Vam se sviđa moja priča, zapratite moj kanal klikom u donjem desnom uglu ( tako bi rekao naš Radoslav).
Sad čekam.
 
Poslednje cene, za koje ja znam, su sledeće: ram za 539 preklopivi 36.500, bez preklapanja 26.400, a dodatak kačket je 7.500. Cene su bez PDV-a a za neke drge modele su cene još veće. Firma je Beoagrar iz Mladenovca i mora da ima dobijen atest, a to izdaje mašinski fakultet u BG. Oni ga imaju i uz ram šalju i atest.
 
Čini mi se da spadaš u grupu situiranih ljudi.Možda je ram koji će završiti kod tebe mogao dobro doći nekome ko zaista nema novčanih sredstava i kome je 100 e veliko kao kuća a kamoli više.
 
Za te pare i kabina moze da se nadje, sto je pametnije po meni u svakom slucaju, sto iz bezbednosnih razloga sto iz zdravstvenih


Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Čini mi se da spadaš u grupu situiranih ljudi.Možda je ram koji će završiti kod tebe mogao dobro doći nekome ko zaista nema novčanih sredstava i kome je 100 e veliko kao kuća a kamoli više.
Mnoge jako situirane ljude koji sve imaju nije sramota da na svakom konkursu za mehanizaciju konkurisu za jos nesto i samim tim nekom drugom oduzme mogucnost da mozda kupi osnovno sredstvo za rad...
A opste je poznato da je takvih veliki broj...tako da Aca koji verovatno nikad i nije dobio nista ima puno pravo bar ram da dobije 😀
 
Nazad
Vrh