Univerzal

Lakše je naći polovnu za Štore e sada samo ostaje pitanje da li su iste jer kupiti je a ona ne pasuje bačene pare.
 
2i9p43s.jpg
[/IMG]Pozdrav!
Imam UNIVERZAL 651m. Pošto su ti traktori užasno ružni, ja sam ga malo doterao. Generalno sam sredio motor, popravio 5-u brzinu, skinuo ružnu kabinu, ofarbao auto lak bojom, stavio alternator i farove od zastave, blatobrani su od Stayera, emajlirani auspuh od zetora ili ursusa, filtar vazduha od rusa itd.
Jedino je preostalo da sredim prednju vuču, ali tu imam zastoj. Molim pomozite ako znate gde mogu da nabavim delove za isti. Nedostaje mi kardan i najverovatnije jedna poluosovina (nisam još u potpunosti rasklopio) , izvod iz prednjeg diferenciala. Da li je istina da je Rakovica koristio isti prednji most??
Unapred hvala!
 
Poslednja izmena:
Traktor uopšte nije ružan, i bitno je da ima makar deo "slave" svojih prethodnika 445 i 455 DV. Nekada su prednji vučni mostovi dolazili iz Rumunije, a cena je bila oko 1000 tadašnjih maraka. Kako je sada, zaista ne znam.
 
Potpuno se slažem da traktor nije ružan, meni je čak lep!:osmeh: Za svoju snagu je ogroman je i deluje moćno!

Samo, modeli 445 i 455dv nisu prethodnici ovom modelu, ovaj je (mislim) čak i pre nastao od njih.
 
Ne znam ni ja tačno, ali mislim da je Brašov otkupio licencu Fiat-a za model D-415 i tako je "nastao" 445 daleke 72-e godine. Dakle UTB 445 je verna kopija Fiat-a D 415. Moja mašina je ta generacija i ima više italijanskih i francuskih, nego rumunskih delova.
 
ludi naučnik rakovica 76 je imala prednji most od univerzala 651m ja sam ga imao tj moji su ga kupili 76 godine novog i za to godište traktor je perfektan kabina velika grejanje prednja vuča meni je u zadnje vreme služio za transport po blatu ili kad je loša jesen jer sa njim se nećeš zaglaviti ma kakav da si vozač inače licenca je uzeta od fijata ako nekog nešto interesuje oko tog traktora mogu ceo referat da napravim jer imam uputstva i katalog od njega
 
Ja juče ugradio manometar za pritisak ulja. Ako mu je verovati, jer je pijačna varijanta, na 700 obrtaja mi drži 6 bara dok je hladno ulje. Videćemo kad se zagreje šta će da "piše" na manometru.
 
Nazad
Vrh