No-Till , direktna setva bez obrade

Ja sam se dvoumio između Agria za direktnu vučenu ko što Minjušar ima i RAD sejačice. Vučene ili nošene diskosne moraju biti velike težine da bi ostvarile pritisak po bateriji a samim tim zahteva i jači traktor.
Rad sejačice bukvalno u beton može dubinu koju hoćeš ,ona sama sebe vuče u dubinu i to sve sa Rusom 82 KS.
Sve što može da se desi da ti pukne šaraf ako zakačiš nešto tvrdo,medju itd.
U direktnoj setvi potrošnja je bila oko 4 lit/jutru.
Za cenu zovite čoveka i pitajte,cene materijala išle gore.
 
Ozdoken milenijum 20 oznaka pa tako od prilike ima neke tegove na njoj mogu se i skidati 600kg semena i toliko djubriva, sve je metalno kvalitet ti mogu reci korisnici kako se potrosio materijal i da li su iskrivili nesto ...
Svako moze da me pozove i da mu kazem sta treba preraditi odmah na njoj i nema kasnije problem.
Inace kostala je 12000e sa pdv.
Sirina 2.1m vuce je u ravnicu imt560 a malo brdovito imt 5100 inace 577dv bi bio za sve terene.
2150kg kada je napunis sa vestako i semenom. Seje i u beton bez problema.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Ja dam ove godine negde tanjirao na 5cm dubine zbog poravnavanja njive. Ali nema neke razlike u nicanju i izgledu psenice. Dok kod uljane repice bolje napreduje jer je oslobodjena vece mase zetvenih ostataka a ona ne trpi da ima prepreku kada nice.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Direktna setva sta nije jasno, ako si pitao mene zasto tanjiranje procitaj ponovo moj poslednji post, tanjiram samo za uljanu repicu jer ne trpi nicanje sa puno zetvenih ostataka i njive koje prvi put uzimam u zakup zbog poravnjavanja da nema sastava i razora. Kao i njive na kojima je bilo visokih stapova od suncokreta jer nemam cuter valjak da ih polomim na sitnije delove.
fb494705ebed29700321e40a39f3dd10.jpg
38a60fcf971eb8c021a25524784b8001.jpg


Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Pričam proletos sa komšijom koji seje uslužno i kaže mi da je počeo da radi sa direktnom setvom. Znajući kakvu ima šklopociju od sejalice, pitam ga kako sad to " direktna setva" a on kaže da seme postavlja direktno u zemlju, a ne na površinu i zato je to direktna setva. Čak je hteo i cenu usluge da poveća.
 
Nazad
Vrh