Setvospremači

И ја бих рекао тако али кад сам купио овај мој 82.1 (марта ће бити 5 година) претходни власник је продавао 2.9 а вукао 3.7. Ја имам 2.9 и то је таман довољно (можда 3.2 али није нека велика разлика).
 
Koliko može vrediti spremač 2.9 polovan.
Dao sam moj u oglas jer mi ne treba više pošto je traktor otišao i svakako kad dođe drugi trebaće mi neki od 4.5-5m.
Ovaj moj je rađen u Žablju ni ne sećam se koja firma, kupili ga novog tj. prvi vlasnici smo. Ima dasku iz dva segmenta, točkove, duple žičane rotore isto nosači iz 2 segmenta. Nisam pametan kolko može da vredi. Takođe ako treba nekom od formumaša da znate da ima kod mene.
 
Isti takav, zabaljski, prvi vlasnik, samo bez tockova sam prodao za 850€ ali 2020. godine. Od tada su cene otisle na gore tako da ti i nisam od neke pomoci.
040caaf0dc1f9d13551f23b092739ded.jpg
 
Jel zna neko koliko bi trebala da bude idealna tezina spremaca 2.9 ? trenutno imam rau i previse je lagan ,kad su tvrdje i vece dzombe samo skace po njima. Razmisljao sam da stavim tegove na njega .

Ps za rusa ravan most 3.2 sirina mislim da je taman , tih 20-30cm vise mu ne znaci mnog ,a nakupi se , na svakoj parceli jedan prohod manje.
 
I kod nas tesko 82 sa 3.7.moze,kod nas je radio par godina sa njim,ali nema brzinu-pa hoce i u rotore da natuce.sa 1025 RM je druga prica,ne pita za brzinu.jos dupli tockovi mu puno znace.
 
A realno koliko je veći učinak spremaca od 3.7m u odnosu na spremac od 3m kojeg 82ka nosi i brže i lakše... 3m može I u transport bez sklapanja, jeftiniji je, brže se vozi a i traktor će duže da traje... ja spremam sa consumom od 2.5m i 552 sa motorom od 82ke (znači može se reći 82ka traktor) i ne razmišljam o kupovini drugog, mogu da spremim više nego što mogu posejati za dan tako da smo uvek ispred sejacice i meni dosta...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
 
Uf kolega kad bi stavio malo na papir potrošnju i amortizaciju nakupi se tu lepa cifra i izgubljeno vreme ali no, verovatno neradiš puno zemlje pa te to i ne dotiče toliko.
 
Ja kad sam kupio 82ku nisam imao priključke pa sam vukao 2.2..to je bukvalno kao širina traktora.. A kad sam uzeo 2.9 druga priča a istom brzinom ga vuče.

Neki dan vidim lik prodaje conzum 2.9.. Traži 2250 jel moguće da su tako skupi?
Koliko može da bude teži i bolji od običnog rau?
 
Ја сам са 82.1 вукао рау металоградња дрљачу 4,4м али сам после узео рау металоградња 3,3м сетвоспремач и он јој је лежао екстра. Узимао од колеге конскилдера 2,9м и он је играчка за МТЗ-а.
 
Nazad
Vrh